E/1 - eper1

it's not that i don't feel the pain, it's just i'm not afraid of hurting anymore

Si seulement...

2013. december 28. 02:19 - *tournesol*

Bárcsak. Ez a cím. Csak, hogy értsd Te is.

Most már mindig francia lesz?

Igen.

Vagyis... nem.

Ahogy esik. Így most jó. Szeretem, ha francia. Egyszerûen jó érzés, hogy tudok valami olyat, amit Te nem is érthetsz, büszkeséggel tölt el, azt hiszem, jobb vagyok. Valójában pedig nem, de olyankor ez nem számít. Szeretnem kell a franciát, nem utálhatom, még ha dühös is vagyok, amiért keveset tudok, vagy hibázok. De képtelen vagyok nem szeretni. Belém van kódolva, ez a sorsom, amit akarsz. Ennek így kell lennie, nekem ezt kell csinálnom, így kell beszélnem. Szerelem. Olyan, ami soha nem múlik el. Legalábbis minden porcikámmal reménykedem ebben.

Abban is reménykedem, hogy egyszer, ha felnövök, lesz egy fám. Nem magától fog kinõni, valószínûleg venni fogom, mint minden más normális ember. A fa fenyõ lesz, ilyenkor az az igazi. Lesz egy nagy családom, akik mind segítenek feldíszíteni, valószínûleg eltörik majd néhány dísz, és épp, hogy nem szakad majd le a sok cucctól, de valamiért mégis szépnek látjuk majd. Lefekszem alá, és csak nézem a világító égõket, néha játszok egy-egy gömbbel, aztán kibontjuk az ajándékokat. A becsomagolt ajándékokat. Nem tasakban, zacskóban, hanem olyan rendes dobozban lennének, masnival... És igazi karácsonyunk lenne. Olyan karácsonyos karácsony.

Fa nélkül nem az igazi. Az ajándékokat jóval elõtte vagy majd utána kapom meg, persze nem olyan menõ dobozban. Persze, így is örül az ember, nem ez a lényeg. Hanem, hogy együtt legyen a család. Szeretgessük egymást. De nem volt együtt. Mindenki a maga dolgát... Áh, nem szeretem a karácsonyt. Vagyis, dehogynem, szeretem. Filmeken nézni, ahol vidáman énekelgetnek, röhögnek, hogy nem szép a hangjuk, mindenki boldog, és van egy hatalmas karácsonyfa, díszekkel meg mindennel. De a mi karácsonyunkat, azt sosem várom igazán. Ízetlen karácsonyunk van. Olyan, amin nem segít az, hogy van itthon fahéj. Úgy értem, nem volt rossz a karácsony, csak semmilyen sem volt.

Szóval, egyszer, ha nagy leszek, lesz egy fám, meg lesznek béna karácsonyi dalok is. És igazi karácsonyunk. Olyan karácsonyos karácsony.

Bárcsak... bárcsak így lenne!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tournesol.blog.hu/api/trackback/id/tr615996144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása